• Vaega uamea

Fa'avasegaina ma le fa'aogaina o le pa'u

Fa'avasegaina ma le fa'aogaina o le pa'u

1. Uiga o le pa'u

O le upu “rubber” e sau mai le gagana Initia cau uchu, o lona uiga o le “laau tagi”.

O le faʻamatalaga i le ASTM D1566 o loʻo taua i lalo: o le paʻu o se mea e mafai ona vave ma toe faʻaleleia lona faʻaleagaina i lalo o le tele o suiga ma mafai ona suia.O le pa'u ua suia e le mafai (ae mafai ona) fa'amavaeina i so'o fa'apuna e pei o le benzene, methyl ethyl ketone, ethanol toluene fa'afefiloi, ma isi. O le pa'u fa'alelei na fa'aloaloa i le fa'aluaina o lona umi muamua i le vevela o le potu ma teu mo le minute e tasi.A maeʻa ona aveese le malosi mai fafo, e mafai ona toe faʻaleleia i lalo ifo o le 1.5 taimi lona umi muamua i le minute e tasi.O le suiga o lo'o ta'ua i le fa'auigaga e fa'asino tonu lava ile fa'ama'i.

O le filifili mole o le pa'u e mafai ona fa'afeso'ota'i.Pe a faʻaleagaina le paʻu fesoʻotaʻiga i lalo o le malosi i fafo, o loʻo i ai le malosi e toe faʻaleleia vave ai, ma e iai mea lelei faʻaletino ma masini ma mautu vailaʻau.O le pa'u fa'asilasila laititi o se mea fa'amaualuga maualuga.

Rubber o se mea polymer, lea e tele uiga masani o lenei ituaiga o meafaitino, e pei o le maualalo density, maualalo permeability i vai, insulation, viscoelasticity ma le soifua matua o le siosiomaga.E le gata i lea, o le paʻu e vaivai ma maualalo i le maaa.

2. Fa'avasegaga autu o le pa'u

Ua vaevaeina le paʻu i le paʻu faʻanatura ma le paʻu gaosia e tusa ai ma mea mata.E mafai ona vaevaeina i poloka pa'u mata, latex, pa'u vai ma pa'u pauta e tusa ai ma foliga.

O le Latex o se fa'asalalau vai fa'atasi o pa'u;O le pa'u suavai o se oligomer o le pa'u, lea e masani lava o se vai viscous a'o le'i vulcanization;

O le pa'u pa'u e fa'aaogaina e fa'agaoioia ai le latex e fai ai le pauta mo le fa'aputuina ma le fa'agaioiina.

O le pa'u vevela na atiina ae i le 1960s e le mana'omia le faʻamaʻiina o vailaʻau, ae faʻaaogaina mea e manaʻomia mo le gaosiga o palasitika vevela e fai ai.E mafai ona vaevaeina le paʻu i ituaiga lautele ma ituaiga faʻapitoa e tusa ai ma le faʻaoga.

1

3. Fa'aaogāina o le pa'u

O le paʻu o mea faʻavae autu o le pisinisi paʻu, lea e masani ona faʻaaogaina e gaosia ai paʻu,fa'agaau pa'u, lipine,pa'u taofi, uaea ma isi oloa pa'u.

4. Fa'aaogāina o oloa fa'ama'i pa'u

O oloa fa'ama'i pa'u ua atia'e fa'atasi ma pisinisi tau ta'avale.O le televave o le atinaʻeina o taavale afi ma pisinisi petrochemical i le 1960s ua faʻaleleia atili ai le gaosiga o le gaosiga o pisinisi;I le 1970s, ina ia mafai ona faʻafetaui manaʻoga o le saoasaoa maualuga, saogalemu, faʻasaoina o le malosi, faʻaleagaina o le filogia ma le puipuia o le faʻaleagaina o taavale, na faʻalauiloaina ituaiga fou o paʻu.O le fa'aaogaina o pa'u mata e fa'atatau i se vaega tele o felauaiga.

Faataitaiga;E manaʻomia e se loli Jiefang 4-ton le sili atu i le 200 kilokalama o oloa paʻu, o se nofoa nofoa nofoa e manaʻomia ona faʻapipiʻiina i le sili atu ma le 300 kilokalama o oloa paʻu, o se vaʻa 10000 tone e manaʻomia le toeitiiti atoa le 10 tone o oloa paʻu, ma se vaalele vaalele e manaʻomia toetoe lava. 600 kg o pa'u.I le sami, fanua ma felauaiga i luga ole ea, e leai se tasi e mafai ona faia e aunoa ma le pa'u oloa vulcanized.


Taimi meli: Ian-03-2023