• Vaega uamea

Togafitiga o le faʻailoga o le talatalanoa i le Injection Molding

Togafitiga o le faʻailoga o le talatalanoa i le Injection Molding

O le fa'aletonu o le malepelepe o se fa'aletonu masani e lata ane i le faitoto'a i fa'aletonu o lo'o tu'iina.Ae ui i lea, e toʻatele tagata e fenumiai, e le mafai ona iloa le faʻaletonu pe faia ni mea sese.I aso nei, o le a matou faia se faʻamalamalamaga.
E iloga i ta'eta'ei e susulu mai le faitoto'a e o'o atu i le pito, e loloto ma masani ona manino.E le gata i lea, e le o le taʻe, ae o le mafuaʻaga o le taʻe o le anisotropy o mea faʻamalosi.
I le taimi o tui fa'apipi'i i le faitoto'a ogatotonu, o le malosi o le tafe umi (malosi tensile) o le meafaitino e tele, a'o le malosi o le tafe (tensile strength) e la'ititi.O le faʻalavelave e mafua mai i le faʻaitiitia o le a tosoina ai le oloa i le gau, ma o le gau e tatau ona amata i le pito sili ona vaivai, o lona uiga, o le vaega faʻafefeteina o mea e lata ane i le faitotoa ma le tele o le mamafa i totonu.

1
O le fa'aletonu o le ta'e o se fa'aletonu matuia tele, lea e matua'i le mafai ona pasia, o lea e tatau ai ona fo'ia.O le manatu e faapea:
1. E uiga i meafaitino
O le faʻamaʻaʻaina o meafaitino o le mafuaʻaga autu lea o faʻailoga talatalanoa, o lea pe a umi se faagasologa o oloa tetele, taumafai e aua neʻi filifilia mea e faʻamalosi tele ma maualalo le faʻalauteleina i le malologa, e pei o GPPS, AS, ma isi.
I mea masani, o le faʻatonuga o le faʻamalosi mai le vaivai i le malosi, ma le avanoa o le tupu mai o seismic taʻe mai le laʻititi i le tele e uiga i: PE => TPU => PP => PC =>ABS=>PA=>PVC=>PET=>POM=>PMMA=>AS=>PS.
I se tulaga lautele, o meafaitino ma vaega fetuutuunai e mafai ona faʻaleleia le mamanu vibration.Mo se faʻataʻitaʻiga, mea paʻu, SEBS, EVA, K mea e aoga.
2. E uiga i le limu
Le mamanu o le faitotoa o letui tuio le ki.I se tulaga lautele, i lalo o le fausaga ma le mamafa tele i totonu ma le umi o le faagasologa o le tafe, o le mamanu o le gatete e faigofie ona tupu.O le mea lea, mo oloa tetele, e faigofie ona faʻaaogaina le tele o faitotoʻa ma faitotoʻa lautele e faʻaitiitia ai le faʻafefeteina o le fafagaina o le paʻu ma faʻafaigofie le tafe.
I le tulaga masani, o le faitotoa pito e faigofie ona aliali mai laina vibration.Faitotoa itu, faitotoa ili ma le faitotoa o vae e maualalo teisi.Ae o isi faitotoʻa, e pei o le faitotoʻa faʻafefe ma le faitotoa diaphragm, o le a le faʻaaogaina i ia fausaga.Ona o le tele o oloa e iai laina vibration o ni oloa manino, ma e leai se manaʻoga e faʻaoga ai pusa maulu poʻo ports diaphragm.
3. E uiga i fa'amaufa'ailoga: o le fuaina o fa'amau e fo'ia ai fa'ailoga talatalanoa o le:
①Saosaoa fana tele ma maualalo le mamafa o le fana
②Taimi pu'upu'u fa'amau
③O le vevela vevela e tatau ona maualuga, pei o mea PS.E mafai ona seti le vevela vevela i le 60 tikeri.
4. Aotelega
O le malepelepe o se faʻaletonu masani i le gaosiga o oloa manino e faia i mea GPPS.Afai tatou te le gauai atu i metotia o togafitiga, e sili atu i le 50% o faaletonu po o mea uma e ono faaletonu.E naʻo le faʻaaogaina o metotia o loʻo i luga e mafai ai ona tatou faʻaumatia faʻaletonu ma faʻamautinoa le gaosiga mautu ma maualuga.


Taimi meli: Nov-25-2022