• Vaega uamea

E fa'afefea ona fetuunai le mamafa o tui?

E fa'afefea ona fetuunai le mamafa o tui?

I le matou masini fetuutuunai, e masani ona matou faʻaogaina tui faʻasolosolo.O le faitotoʻa faʻatonuina o le tui muamua, o le vaega lona lua o le faʻatonuina o le tino autu, ma le tulaga lona tolu o tui e faʻatumu ai le 95% o le oloa, ona amata ai lea ona faʻamautu le mamafa e maua ai le oloa atoa.Faatasi ai ma i latou, o le saoasaoa o le tui e pulea ai le fua o le faʻatumuina, o le tui tui o le faʻamaoniga lea o le faʻatumu o le fua, o le tulaga o le tui e pulea ai le faʻafefeteina o le tafe, ma le faʻaogaina o le mamafa o loʻo faʻaaogaina e faʻafetaui ai le mamafa o le oloa, tele, deformation, ma fa'aitiitiga.

1

>> Fa'ai'uga muamua o le mamafa o tui i le taimi o le amataga ma le fa'atonuina o oloa:

I le taimi muamua na matou amataina ai le masini mo le fetuunaiga o parakalafa, o le tui tui o le a maualuga atu nai lo le tau faʻatulagaina.

Ona o le mamafa o le tui e maualalo tele, o letui tui(vevela) e matua malulu, ma o le pisia o le suauu i luga o le pito i luga o le lua o le a mautinoa lava e mafua ai le tetee tele.E faigata ona tui le liusuavai i totonu o le gaʻo, ma atonu e le mafai ona faia ona o le le lava o le mamafa (faʻapipiʻi le pito i luma, faʻapipiʻi le faitotoa);A maualuga tele le tui tui, o le oloa o le ai ai se faʻalavelave tele i totonu, lea e faigofie ona mafua ai le burrs ma faʻapuupuu le ola tautua o le limu.E mafai foi ona taitai atu i le plugging tulaga o le oloa, faigata i demoulding, maosiosia i luga o le oloa luga, ma e oo lava i le limu o le a faalauteleina i mataupu ogaoga.O le mea lea, o le tui tui e tatau ona seti e tusa ai ma vaega nei i le amataga ma le faʻatonuina.

1. Fauga ma foliga o oloa.

2. Tele oloa (liusuavai tafe umi).

3. Mafiafia o oloa.

4. Mea fa'aoga.

5. Faitotoa ituaiga o limu.

6. Siu vevela o tui tui masini.

7. Faʻasaʻo vevela (e aofia ai le vevela vevela faʻafefe).

>> Fa'aletonu masani e mafua mai i le tui i le gaosiga

O le mamafa o le tui e masani ona faʻaaogaina mo le faʻatumu ma le fafagaina o le liusuavai i totonu o le gaʻo.

I le faʻatumuina o tui, o loʻo i ai le mamafa o le tui e faʻatoʻilalo ai le faʻatumuina o le tetee.Pe a tui le liusuavai, e manaʻomia le faʻatoʻilaloina o le teteʻe mai le gutu o le tamoʻe o le nozzle e tuʻu ai le oloa.A sili atu le mamafa o le tui i le tafega, o le a tafe le liusuavai.E le sa'o e pei o le saoasaoa o tui ma le tulaga tui.E masani lava, matou te debug le oloa ma le saoasaoa e pei o le faasinomaga.O le faʻateleina o le tui tui e mafai ona faatumauina le maualuga o le vevela o le liusuavai ma faʻaitiitia ai le gau o le teteʻe o le alalaupapa, O le vaega i totonu o le oloa e fufusi ma mafiafia.

>> Fa'amautu fa'asologa fa'agasologa pe a mae'a fa'atonu oloa

O a'afiaga e a'afia ai le tui tui: o le tafe o le vaifofo, le viscosity o mea ma le vevela vevela.

I le tulaga lelei, o le sili ona faasaienisi o le tui tui e tutusa ma le mamafa o le gaʻo, ae o le mamafa moni o le gaʻo e le mafai ona fuafuaina.O le sili atu ona faigata o le faʻatumuina o le limu, o le sili atu lea o le mamafa o le tui, ma le mamao o le umi ole tafe.O le mamafa o le tui e faʻaitiitia i le faʻateleina o le faʻatumu o le tetee.O le mea lea, ua faʻaofiina tui faʻasolosolo.O le tui o le tui o le liusuavai pito i luma e maualalo, o le tui o le tui o le ogatotonu e maualuga, ma o le tui o le vaega pito e maualalo.O le tulaga vave e vave ma o le tulaga lemu e telegese, ma e manaʻomia le faʻaleleia o faʻasologa o le faagasologa pe a maeʻa le gaosiga mautu.

>> Lapataiga mo le filifilia o le tui tui:

1. I le taimi o le fetuunaiga o parakalafa, pe a faʻaitiitia le vevela o le vevela poʻo le teuina o le vevela, e tatau ona faʻapipiʻi le mamafa o tui.

2. Mo mea e lelei le suavai, e tatau ona faʻaogaina le mamafa o tui maualalo;Mo mea tioata ma maualuga viscosity, e sili atu le faʻaaogaina o se faʻamalosi tui tele.

3. O le manifinifi o le oloa, o le umi o le faagasologa, ma o le sili atu ona lavelave o foliga, o le sili atu lea o le faʻaogaina o le tui o loʻo faʻaaogaina, lea e faʻaogaina e faʻatumu ma faʻapipiʻi.

4. Ole fua ole mea ole oloa e feso'ota'i sa'o ile fa'atonuina o le mamafa ole tui.O le faʻamoemoega o le mautu o le faʻaogaina o meafaigaluega e le atoatoa ma leai ni faaletonu natia.


Taimi meli: Tes-09-2022